Du har ingen varer i handlekurven.
Close
Søk
Filters

Personvern/GDPR

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Sport 1 Lillehammer samler inn og behandler personopplysninger.

Sport 1 Lillehammer AS, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer dette frem under hvert enkelt punkt i denne erklæringen. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret.

Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos Sport 1 Gruppen, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning. 

1. Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på sport1lillehammer.no trenger Sport 1 Lillehammer navn, adresse, mobilnummer og e-post. Disse opplysningene er nødvendig for å kunne oppfylle kjøpsavtalen med deg, sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til din ordre. Dersom du er medlem av Sport 1 Gruppens kundeklubb samler Sport 1 Gruppen inn overnevnte personopplysninger. Personopplysningene er nødvendig for å oppfylle kundeklubbavtalen med deg, og for å kunne yte tjenester knyttet til kundeklubben. 

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgifts håndtering og eventuelle mangel- eller garantikrav. Denne historikken slettes etter fem år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn. Denne blir slettet når sikkerhensynet ikke lenger er gjeldende.

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Sport 1 Lillehammer har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har. Du har også rett til å protestere mot behandlingen, til å anmode oss om å begrense behandlingen og til å overføre dine personopplysninger til en annen behandlingsansvarlig.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form. 

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke for markedsføring i form av nyhetsbrev og SMS du har gitt oss. Samtykkene finner du på «Min side» i nyhetsbrevene.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

1.2 Lagring av personopplysninger

For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og sport1lillehammer.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 5 år.

1.3 Sikring av personopplysninger

Sport 1 Lillehammer  har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er risikovurderinger, implementering av organisatoriske og fysiske tiltak, tilgangsstyring og arkiveringsrutiner, samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.

Du kan være trygg på at Sport 1 Lillehammer lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

2. Utlevering av varer

Vi samarbeider med Posten/Bring for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. 

De nevnte opplysningene slettes hos våre samarbeidspartnere når de ikke lenger kan anses nødvendig for levering, sporing, reklamasjoner eller annet knyttet til kjøpene, eller for tjenestene til kundeklubbmedlemmer.

3. Betalingsløsninger

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

3.1 Betalinger

Det er ikke mulig for Sport 1 Lillehammer å se ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp. Skulle det oppstå problemer med en kortbetaling kan Sport 1 Lillehammer bruke betalingsreferansen for å bistå til å løse problemet i samarbeid med betalingsleverandøren.

Velger du kort som betalingsmetode vil betalingsopplysninger og kortopplysninger bli behandlet av vår betalingsleverandør for kort: Dibs Easy by nets Betalings- og kortopplysninger blir kun brukt til å utføre en betaling.

For å gjøre det enda enklere når du handler, kan du ved betaling velge å lagre kortinformasjonen din sikkert. Vår Betalingspartner, Dibs Easy by nets vil da lagre kortet i sine sikre systemer slik at du kan kjøpe gjennom dette. Vi lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til det med en identifikator. Senere kjøp på det lagrede kortet er enkle å utføre, det er derfor viktig at du logger deg ut av kundekontoen din når du har avsluttet handelen, evt. sikrer at uvedkommende ikke har tilgang til enheten du surfer på. Du er selv ansvarlig for å ikke dele ditt brukernavn og passord med andre.

Informasjonen du oppgir ved nettbetaling vil kun være knyttet til din kundekonto. Informasjonen er lagret i henhold til gjeldende lovgivning. Hensikten er at du skal slippe å oppgi kortinformasjonen hver gang du foretar et kjøp hos oss.

4. Retur / servicepartnere

I forbindelse med retur og reparasjon av produkter, så samarbeider Sport 1 Lillehammer med utvalgte servicepartnere. Dersom en vare vi har solgt har en mangel etter reglene i forbrukerkjøpsloven eller kjøpsloven, har kunde rett til å få den reparert kostnadsfritt. Varen blir da håndtert av en av våre servicepartnere, og vi vil dele personopplysninger med servicepartner. Opplysningene vil bestå av navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og kjøpskvittering.

I tilfeller hvor varen ikke lar seg reparere kan servicepartner dele kvittering videre med produsent. Dette er for at Sport 1 Lillehammer skal få melding om at varen kan erstattes med ny eller krediteres.

5. Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster ned en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førstepartsinformasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjepartsinformasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Generell informasjon om bruk av informasjonskapslene finner du under punkt 5.1 til 5.4. 

5.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler (cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil flere av funksjonene på sport1lillehammer.no ikke fungere.

5.2 Google Analytics

Sport 1 Lillehammer vil anonymisere opplysninger om besøkende på sport1lillehammer.no for analyseformål. Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet til beste for kundene. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Vi samler også inn søkeord som brukes via søkemotorene på websiden. Dette er kun for å forbedre søketreffene og kundeopplevelsen, og det samles ikke inn info som kan spores tilbake til brukeren.

Vi har følgende Google Analytics cookies:

__utmz - Dette er en cookie som ser hvor du kommer fra (søkemotor, annen nettside etc.) når du lander på sport1.no.

__utma - Denne cookien viser oss hvor mange ganger en bruker har vært inne på Sport1.no, og også om man er en førstegangsbesøker eller returnerende besøker.

__utmb og __utmc - Disse cookiene viser hvor lenge en bruker befinner seg inne på Sport1.no, og hvor lenge besøket varer. Disse slettes når besøket avsluttes.

5.3 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

6. Personopplysninger til tredjepart

Vi deler opplysningene dine kun med tredjeparter som leverer tjenester innen drift, vedlikehold eller andre tekniske løsninger til Sport 1 Lillehammer, eller dersom det er nødvendig for å kunne administrere kundeforholdet ditt. Vi kan også gi anonymiserte opplysninger (se punkt 5.2) til tredjeparter for å sikre at du får best mulig tjenester fra oss, butikker og vareutvalg. 

For å sikre rettighetene dine, har vi inngått databehandleravtaler med de tredjepartene som får tilgang til personopplysningene dine. Disse tredjepartene kan ikke benytte seg av personopplysningene dine til andre formål enn de vi har avtalt med deg. Tredjeparter er på tilsvarende måte forpliktet til å inngå en databehandleravtale med sine eventuelle underleverandører.

Noen av samarbeidspartnerne våre befinner seg i et land utenfor EU/EØS. Det innebærer at personopplysningene dine kan bli utlevert til tredjeparter som befinner seg i et land utenfor EU/EØS. Vi gjør deg oppmerksom på at dette kan være et land med et regelverk som ikke beskytter personopplysninger i samme grad som reglene i Norge. For å sikre rettighetene dine sørger vi derfor for at slik overføring skjer i samsvar med den norske personvernlovgivning som til enhver tid gjelder.

7. Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

8. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Sport 1 Lillehammer personvernrådgiver på e-post andrea.husum@sport1.no.

Ønsker du at Sport 1 Lillehammer sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av sport1lillehammer.no, så ta kontakt med oss på e-post andrea.husum@sport1.no.

Postadresse:
Sport 1 LillehamMer AS
Kirkegata 55
2609 LILLEHAMMER